Pr. Ambroziu Anghelus

 "Preotul este un alter Christus" un alt Cristos, sau, după cum afirmă Sfântul Părinte în exortaţia apostolică Pastores dabo vobis, preotul este "semnul" şi "memorialul" prezenţei şi acţiunii permanente a lui Isus printre noi, este o dovadă a faptului că Isus Cristos este viu şi prezent în mijlocul oamenilor, că gesturile şi cuvintele preotului sunt acelea prin care Cristos îi salvează şi astăzi pe oameni. este un mister sau pentru unii, un om al paradoxului.

Preotul este un om fără patrie, fără o lume care să-i aparţină, fără puteri pământeşti. Şi totuşi, el este cetăţean al oricărei ţări, ambasador pe orice tărâm, fondator de case etc. Omul care fuge de lume şi totuşi aleargă în întâmpinarea lumii pentru a o salva. Este acela care urăşte păcatul şi totuşi este mereu în căutarea păcătoşilor, este prietenul celor disperaţi, al celor ce suferă.

Pentru cei care nu au credinţă, preotul este într-adevăr o enigmă, este ceva de neînţeles. Misterul preotului nu poate fi acceptat decât în lumina credinţei, la fel ca şi Euharistia: fără credinţă rămânem doar la aparenţe. Pentru cel care nu crede, în Euharistie este vorba doar de o bucăţică de pâine şi un pic de vin; la fel, pentru acesta preotul nu este decât un om straniu, într-o situaţie ciudată cu o îmbrăcăminte deosebită.

Preotul este omul jertfei, omul sacrificiului.

 

Prima Sfânta Liturghie românã pe tãrâm danez, si lansarea Site-ului comunitaţii romano-catolice din Danemarca.

Intr-o zi de toamnã friguroasã, intr-o ţara scandinavã, cu o populaţie majoritar Protestantã, noi comunitatea romanilor, romano-catolici din Copenhaga, am avut bucuria de a participa la Liturghia duminicalã in limba romana pe meleagul danez.

Lansarea Site-ului comunitaţi romano-catolice in Danemarca,  www.pcatolicadk.freewb.ro ne da posibilitatea ca sa fim mereu informaţi, in privinţa  evenimentelor si a Liturghiilor care se celebreaza in Danemarca in limba romana.  Vine un nou mod de evanghelizare, cuvintele Domnului intra în casele noastre în mod direct pe tot parcursul anului in orice oră din zi, în fiecare loc de pe glob.

 

 

 

Ştiri

Comunicat

2017-06-30 10:59:33

Parintele paroh Ambroziu Anghelus, ureaza Comunitati romane romano-catolice in Dk., o vacanta placuta! Nu trebuie nici sa uitam, chiar daca suntem in vacanta - sufletul nu are niciodata vacanta!

Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom incepe un an nou pastoral de la 1 Septembrie a.c. cu celebrarea Sft. Liturghii, si vreau sa va informezi, ca daca sunt copii care trebuie sa primeasca prima Sf. Impartasanie (7-8 ani) si cei care trebuie sa primeasca Sacramentul Mirului (14-15 ani), sunt rugati sa-l inforneze pe parintele Paroh. Va trebui sa incepem pregatirea la Catehism. 

Cu stima si respect!

2017-06-30

Programul Liturghiilor pentru Comunitatea romano-catolica in Dk.

2016-02-05 14:27:41

Liturghiile in limba romana pentru Comunitatea romano-catolica in Danemarca.

Liturghia romano-catolica se celebreaza in orasul Århus/Jylland in prima (I) si a treia (III) Sambata din luna la orele 16:00

Adresa: Biserica Catolica Vor Frue Kirke (in capela oratoriului de la etajul I) Ryesgade 26, 8100 Århus

 

Liturghia romano-catolica in orasul Copenhaga/Sjælland.

Adresa: Biserica Sakramentskirke, Nørrebroggade 27 C, 2200 Copenhaga la orele 15:30, deocamdata este suspendata. Se celebreaza la cerere s-au la anumite evenimente, Botez, etc. 

Pr. paroh Ambroziu Anghelus

2016-08-26

Newsletter

Votare